Lahodní cvrčci s papričkami habanero
Habanero jsou jedny z nejpálivějších paprik vůbec. Dorůstají velikosti 2-6 cm, tvarově připomínají seschlou švestku. Typická je pro ně oranžová až červená barva. Do Lahodných cvrčků jich však přidáváme pouze špetku, takže nikomu neublíží. Sušení cvrčci jsou s papričkou habanero ideální pochoutka například na kdejakou párty, kde touto originální pochoutkou můžete překvapit své hosty. Habanero podtrhne báječnou chuť cvrčků a tak si na nich pochutnáte ještě víc.
Proč právě cvrčci
Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu.
Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.
Použití
Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob.
Můžete je ale přisypat například na salát, přidat místo krutonů do polévky, nebo jimi posypat nějaké další jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty.
Způsob přípravy
- Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě.
- Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)
- V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů.
- Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.
- Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin. To se dělá především proto, aby Vás moc neškrábali v krku.
- Poté sušené cvrčky nakořeníme. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě. Používáme pouze přírodní koření, sůl případně cukr u sladkých variant.
- Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.
- Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby.
Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.
Složení
Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (97,5 %), sůl (2 %), habanero (0,5 %).
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1979 kJ/ 473 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) | 22 g |
- z toho nasycené | 9,4 g |
Sacharidy | 6,5 g |
- z toho cukry | 0 g |
Sůl | 3,3 g |
Bílkoviny | 65 g |
B12 | 24,06 μg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.